Indiase vrouwen verloren van Nederland in hockeyreeksen

De Indisch vrouwenhockeyteam De nummer 1 van de wereld verloor zaterdag met 3-1 van Nederland in de laatste wedstrijd van de testserie van drie wedstrijden op de Universiteit van Kaapstad.

De Nederlandse aanvaller Pien Dicke scoorde in de 25e minuut, maar India, achtste in de wereld van het dameshockey, reageerde 10 minuten later. Vandan Kataria.

Een overtreding van de Indiase verdedigers leverde Nederland in de 37e minuut een strafbal op, die werd omgezet door Yippee Johnson.

Nederland kwam in de 43e minuut op voorsprong. De baantrap van Sabine Plonissen versloeg de Indiase doelman nadat Nederland een strafcornerkans kreeg.

Beide ploegen kwamen in het laatste kwart niet tot scoren en de wedstrijd eindigde in 3-1 in het voordeel van Nederland.

De Indiase hockeyteam Ze verloren de vorige twee wedstrijden van de reeks tegen Nederland met identieke 3-1-marges. Alaki Dungtung scoorde het doelpunt van India in de openingswedstrijd en Salima Dette scoorde voor India in de tweede wedstrijd.

Eerder versloeg India Zuid-Afrika, gerangschikt 22e in de wereld, met 3-0 in de 4-match Test-serie op dezelfde locatie. India won de eerste drie wedstrijden van de serie met 5–1, 7–0 en 4–0 voordat het in de finale met 2–2 gelijk speelde.