Nederland had “een geweldige spirit” in de return op het EK tegen Türkiye

De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman zei dat zijn ploeg bewees dat ze een “groot hart” hadden toen ze zaterdag van een achterstand terugkwamen en met 2-1 van Turkije wonnen en de halve finales van het EK 2024 bereikten.

Twee doelpunten in een tijdsbestek van zeven minuten hielpen Nederland om Turkije te verslaan in een zware kwartfinale in Berlijn en woensdag door te dringen tot de halve finales tegen Engeland.

Stefan De Vrij kopte in de 70e minuut de gelijkmaker binnen nadat Samit Akydin Turkije op voorsprong had gezet, voordat Mort Muldaur’s eigen doelpunt zes minuten later Nederland de overwinning opleverde.

“Ik denk dat het speciaal is voor het hele land”, zei Koeman tegen verslaggevers. “We zijn een klein land en we staan ​​in de halve finales met Engeland, Frankrijk en Spanje, en we zijn erg trots.”

“We hadden het moeilijk vanavond, maar dat is het geval bij alle Europese toernooien. Ze gaven alles wat ze hadden en het was een heel emotionele wedstrijd.

“We hadden een groot hart. Soms krijgen we daar kritiek op, dat we dat niet hebben vergeleken met andere landen. Maar de spelers hebben vanavond een groot hart getoond.”

Turkse fans domineerden de tribunes vanwege hun grote diaspora in Duitsland, maar de Nederlanders overleefden de doordringende fluittonen en kwamen nipt op voorsprong.

READ  Ex-doelman Shaw Ip Walters zegt dat Kaapstad nu de tijd is om de Kaizer Chiefs te verslaan

Koeman vervolgt: “We hebben veel geleden. Het was geweldig dat we in de halve finales konden spelen.”

“Je zag vanavond dat er geen kleine landen zijn, je moet vechten en goed spelen, en er zijn moeilijke momenten in de wedstrijd, ongeacht je tegenstander.”