Roemenië 0 Nederland 3: Advocaat verlaat de wedstrijd in stijl

Dick Advocaat nam succesvol afscheid als bondscoach van Nederland nadat hij drie doelpunten in de tweede helft had gescoord en Nederland dinsdag naar een gemakkelijke 3-0 overwinning op Roemenië leidde.

Na de teleurstelling dat hij zich niet had gekwalificeerd voor het WK, kreeg Advocaat de kans om zijn derde periode aan de leiding op een positievere toon af te sluiten.

De ‘Kleine Generaal’ vervulde zijn wens met een 1-0 overwinning in Schotland vorige week, waarna hij een indrukwekkende prestatie neerzette in Boekarest.

Oranje zoekt een sterke spits ter vervanging van de gepensioneerde Arjen Robben Memphis Dempay zette de druk voort, opende de score in de 47e minuut en scoorde zijn vijfde doelpunt in de laatste acht wedstrijden met Nederland.

Ryan Babel keerde ook terug in de opstelling als een mogelijke oplossing voor de korte termijn, en de speler van Besiktas verdubbelde snel de voorsprong met zijn eerste internationale doelpunt sinds mei 2008.

Invaller Luuk de Jong beëindigde de wedstrijd met een derde doelpunt in de 80e minuut, nadat hij 10 minuten voor tijd het derde doelpunt had gescoord, waardoor de bezoekende ploeg ervoor zou zorgen dat Khalifa Advocaat de verantwoordelijkheid van het leiden van de ploeg zou overnemen. door een reeks positieve resultaten na het behalen van vijf opeenvolgende overwinningen.

Advocaat droeg zijn steentje bij aan het inluiden van een nieuw tijdperk door de jonge speler Matthijs de Ligt de kans te geven deel te nemen aan zijn derde interland.

De verdediger speelde geen rol van betekenis bij het uitwisselen van openingskansen, aangezien een bemoedigende start voor Nederland kansen opleverde Nathan Akey En Davey Propper.

READ  Wie kan het opnemen tegen Schotland in de kwalificaties als Denemarken wint van Hampden in de halve finale?

Babel kreeg de beste vroege kansen toen Vlad Chiriches de bal verloor aan de rand van het strafschopgebied, maar de voormalige doelman verloor de bal Liverpool De spits kon de doelman niet tot een routinematige redding dwingen vanaf de eerste paal. Costel Panteleimon.

Ondanks de steun van het luidruchtige thuispubliek liepen de beste acties van Roemenië in de eerste helft op niets uit, omdat werd aangenomen dat George Tokoudian een overtreding had begaan. Jasper Cillessen Midden in een strijd om het doel.

Team Babel wist in de 80e minuut van de eerste helft het hoofddoelpunt te scoren, maar vanwege buitenspel bleven de twee teams tot het einde van de eerste helft gelijk.

Maar de gelijkmaker kwam snel, twee minuten in de tweede helft, toen Steven Berghais de bal vanaf de rechterkant lanceerde en een voorzet schoot die op de doelman stuiterde, en Memphis de bal in het doel kopte.