Matthijs de Ligt: Nederlander Ronald Koeman vervangt Manchester United-verdediger

De Nederlandse coach Ronald Koeman zei dat hij Matthijs de Ligt, de centrale verdediger van Manchester United, verving tijdens de wedstrijd Nederland-Duitsland. 2-2 gelijkspel tegen Duitsland Op dinsdagavond ‘om hem te beschermen’.

De 25-jarige De Ligt werd in de tweede helft tijdens de UEFA Nations League-wedstrijd in Amsterdam vervangen door Jan-Paul van Hecke uit Brighton, nadat de verdediger in de eerste helft beide doelpunten van Duitsland in handen had.

Een foutieve pass in de eerste helft leidde tot de gelijkmaker voor Nederland door Deniz Undav voordat zijn onvermogen om de bal weg te werken leidde tot een doelpunt voor Duitsland door Joshua Kimmich, slechts drie dagen nadat De Ligt fouten maakte in de 5-2 overwinning van Nederland boven Bosnië en Herzegovina.

“Natuurlijk was ik liever gebleven [Matthijs de Ligt] “Ik voel me heel op mijn gemak op het veld”, zegt Koeman tegen de NOS.

“Het voelt alsof hij nu in een periode zit waarin al zijn fouten worden afgestraft.

“Ik heb hem vandaag een nieuwe kans gegeven, maar uiteindelijk heb ik hem beschermd door hem van het veld te halen.”

Koeman sprak zaterdag publiekelijk over de prestatie van De Ligt bij de Nederlandse overwinning, omdat hij de 38-jarige spits Edin Dzeko niet kon markeren toen hij in Amsterdam het tweede doelpunt van Bosnië scoorde.

“We hebben de kwestie besproken”, zei Koeman maandag op zijn persconferentie voorafgaand aan de loting tegen Duitsland.

“Hij was niet goed met de bal. Het was een slecht individueel moment voor de verdediger. Daar moeten we van leren en het is duidelijk dat dit soort momenten beter moeten.”

READ  Olivier Ncham: middenvelder van Swansea behouden in laatste selectie Kameroen

“Maar we moeten het niet zo dramatisch opvatten en er zoveel belang aan hechten.”

De Ligt, die 45 interlands heeft gespeeld, kwam vorige maand over van Bayern München in een deal ter waarde van ruim £42 miljoen (inclusief add-ons).

Met De Ligt in de selectie van Koeman om speelminuten concurreren Premier League-verdedigers Virgil van Dijk, Nathan Ake, Micky van der Veen, Jurjan Temper, Van Hecke en de momenteel geblesseerde Sven Botman.

Tijdens de wedstrijd, die eindigde in een 2-2 gelijkspel, werd Ake van Manchester City in de eerste helft op een brancard van het veld gehaald vanwege wat leek op een hamstringblessure.