Aké wordt op een brancard afgevoerd tijdens de Nederlandse loting tegen Duitsland

Manchester City-verdediger Nathan Aké werd op een brancard van het veld gedragen tijdens het gelijkspel van Nederland tegen Duitsland in de UEFA Nations League in Amsterdam.

Aké verliet het veld aan het einde van de eerste helft nadat hij een kennelijke hamstringblessure had opgelopen.

De 29-jarige maakte voor de interlandbreak zijn eerste optreden in de Engelse Premier League met de ploeg van Pep Guardiola in de 3-1 overwinning op West Ham, waar hij als late invaller inviel.

De Nederlandse coach Ronald Koeman zei dat er meer tests nodig waren om de blessure te diagnosticeren.

“Nathan lijkt te lijden aan een spierblessure, al weet ik het niet zeker”, zei hij.

Nederland kwam dinsdag al na twee minuten op voorsprong toen Tijani Reinders de bal in het net schoot na goed werk van Liverpool-speler Ryan Gravenberch.

Deniz Undav scoorde vervolgens zijn eerste doelpunt voor Duitsland in zijn eerste wedstrijd als starter en sloot de wedstrijd af met een prachtig direct schot.

Joshua Kimmich zette de bezoekers aan het einde van de eerste helft op voorsprong toen hij van dichtbij scoorde vanaf de paal.

Maar al na vijf minuten in de tweede helft slaagde het Nederlandse team erin de gelijkmaker te maken toen Denzel Dumfries vanuit het strafschopgebied de gelijkmaker scoorde.

David Raum liet de kans om de overwinning voor Duitsland veilig te stellen onbenut toen hij een voorzet van Kai Havertz over de lat kopte.