Duitsland speelt gelijk met Nederland na een vroeg doelpunt

Nederland en Duitsland stonden 2-2 gelijk in de UEFA Nations League (Nicholas Tokat)

Duitsland kreeg zijn eerste doelpunt in vijftig jaar tegen, maar vocht terug om een ​​voorsprong in de eerste helft te nemen voordat het dinsdag met 2-2 gelijkspeelde tegen Nederland in de UEFA Nations League.

Duitsland werd vroeg gestoken, Tijani Reynders Na 99 seconden kwamen de gastheren op voorsprong.

De verbijsterde bezoekers lieten in het eerste halfuur verschillende kansen liggen, maar knokten zich uiteindelijk terug om op voorsprong te komen dankzij twee doelpunten in zeven minuten van Deniz Undav En een nieuwe leider Jozua Kimmich Voor de pauze.

Denzel Dumfriesdie al vroeg een gouden kans miste, bracht de zaken vlak na rust op gelijke hoogte en ondanks dat beide ploegen kansen verspeelden – waaronder een mager doelpunt – Kai Havertz Een overtreding van dichtbij – en de stand bleef gelijk tot het einde van de wedstrijd.

Duitsland vooruit Jamal Musiala Hij vertelde aan RTL dat zijn team nog steeds aan het wennen is aan het verlies van veteranen Toni Kroos, Manuel Neuer, Ilkay Gündogan en Thomas Müller, die deze zomer stopte met het internationale voetbal.

“Het was niet onze dag, maar daar moeten we van leren. We moeten veiliger zijn met de bal, maar we kunnen enkele positieve punten uit het spel halen”, zei hij.

“We hebben vier legendes van het team verloren, maar het is een continu proces en de sfeer is nog steeds erg goed.”

De Duitse coach Julian Nagelsmann zei: “Het was een beetje overdreven voor beide teams”, maar hij voegde eraan toe: “We waren aanvallend sterk en namen risico’s.”

READ  Fans van Liverpool klagen de UEFA aan vanwege de chaos in de Champions League-finale

De coach zei: “Het team gelooft in zichzelf en dit is de sleutel. We hebben alles gedaan wat we konden en dit is wat wij en de fans willen.”

– Doelpunt na 99 seconden –

De twee teams gingen de wedstrijd in met twee grote overwinningen op hun rivalen in de European Nations League-groep, toen Duitsland Hongarije met 5-0 versloeg, terwijl Nederland Bosnië en Herzegovina met 5-2 versloeg.

Ondanks het vertrek van spits Niklas Volkrug uit de wedstrijd, koos Nagelsmann ervoor om Kai Havertz niet terug te brengen naar de startende spitspositie, waar hij alle wedstrijden van het Euro 2024-toernooi begon.

Geef het in plaats daarvan een naam StuttgartUndav in de inleiding, bijv Brighton De eerste start van de spits in Duitse kleuren.

De Nederlanders konden de verdediging van de bezoekers vroeg doorbreken, maar Liverpool Ryan Gravenberch Reinders vinden in de ruimte achter de hoge linie van Duitsland.

de AC Milaan De middenvelder schoof op richting doel en schoot een rustige bal voor het doel voorbij. Marc-André ter Stegenwaardoor Nederland al na nog geen twee minuten op voorsprong kwam.

Het doelpunt, het snelste dat Duitsland in 50 jaar had gekregen, verraste de bezoekers en de thuisploeg scoorde na een kwartier bijna het tweede doelpunt, maar de kopbal van Dumfries ging over het lege doel.

De bezoekers herwonnen uiteindelijk hun dominantie en het was Undav die in de 38e minuut de gelijkmaker maakte, met een krachtig schot uit een rebound van binnen het strafschopgebied. Florian Wertz schot.

Nu Duitsland opnieuw aanvalt, Nederland Manchester-stad Verdediger Nathan Akey De speler zakte in elkaar in het strafschopgebied na het rennen vanwege een duidelijke spierblessure, en was duidelijk emotioneel toen hij op een brancard van het veld werd vervoerd.

READ  Vijf Eredivisie-spelers Manchester United zou kunnen kijken om te tekenen onder Eric ten Hag, waaronder Anthony - Casey Evans

Bondscoach Ronald Koeman zei dat er meer tests nodig zijn om de blessure te diagnosticeren.

‘Het lijkt erop dat Nathan een spierblessure heeft, al weet ik dat niet zeker.’

Duitsland slaagde er vervolgens vlak voor het einde van de eerste helft in om het duel om te draaien, toen Kimmich in de derde minuut van de blessuretijd de pass van Undav in het net binnendraaide.

Maar de opluchting van de bezoekers duurde niet lang, want het Nederlandse team slaagde erin de score gelijk te trekken in de 51e minuut, toen Dumfries de bal in het net legde nadat Jamal Musiala de bal in het strafschopgebied van zijn ploeg had gestolen.

Een minuut later kreeg Wertz een duidelijke kans om de voorsprong te herstellen, want hij vond Havertz voor een leeg doel, maar Arsenaal Sla de bal naar voren over de lat.

De twee teams die in de groep deelnamen, sloten de internationale pauze af met gelijke punten, terwijl Duitsland op doelsaldo voorsprong had.