Na een vroeg doelpunt werd Duitsland door Nederland op een gelijkspel gehouden

(MENAFN- Jordan Times) AMSTERDAM – Duitsland kreeg hun eerste doelpunt in vijftig jaar tegen, maar herwon de leiding tijdens de rust voordat het dinsdag in de Nations League met 2-2 gelijk speelde tegen Nederland.

Duitsland wankelde al vroeg en Dijjani bezorgde Rangers na 99 seconden de leiding.

De geschokte bezoekers verspeelden een aantal kansen in het eerste halfuur, maar vochten zich uiteindelijk terug om de leiding te nemen dankzij het feit dat Denis Undau en nieuwe aanvoerder Joshua Kimmich in zeven minuten voor rust tweemaal scoorden.

Denzel Dumfries, die al vroeg een gouden kans miste, bracht de zaken na de rust op gelijke hoogte en hoewel beide ploegen kansen verspeelden (een arme Guy Howard miste van dichtbij) bleef de stand fulltime gelijk.

De Duitse aanvaller Jamal Musiala vertelde RTL dat zijn ploeg zich aan het aanpassen is aan het verlies van Toni Kroos, Manuel Neuer, Ilkay Gundogan en Thomas Müller, die deze zomer allemaal stopten met het internationale voetbal.

“Het was niet onze dag, maar we moeten ervan leren. We moeten veiliger zijn aan de bal, maar we kunnen enkele positieve punten uit de wedstrijd halen”, zei hij.

“We zijn vier groten uit het team kwijtgeraakt, maar het is een proces. De sfeer is nog steeds goed.”

De Duitse coach Julian Nagelsmann zei “het was een beetje te veel voor beide teams”, maar voegde eraan toe “we waren sterk in de aanval, we namen risico’s”.

“Het team gelooft in zichzelf, dat is het belangrijkste. We hebben alles gegeven en dat is wat wij en de fans willen zien”, aldus de coach.

READ  Reisregels Nederland: Mag ik naar Amsterdam en wat zijn de beperkingen voor toeristen?

Doelpunt na 99 seconden

Beide teams kwamen aan het toernooi met grote overwinningen tegen hun rivalen in de Nations League-groep, waarbij Duitsland Hongarije met 5-0 versloeg en Nederland Bosnië en Herzegovina met 5-2 versloeg.

Ondanks de terugtrekking van spits Niklas Fulkrug op de speeldag, koos Nagelsmann ervoor om Kai Havards niet terug te sturen naar de spits, waar hij elke wedstrijd van Euro 2024 begon.

In plaats daarvan noemde hij Stuttgart’s Undau, de eerste start van de voormalige Brighton-aanvaller in de Duitse kleuren.

Oranje sneed de bezoekers vroeg open, Ryan Gravenberch uit Liverpool vond Reinders in de ruimte achter de hoge linie van Duitsland.

De middenvelder van AC Milan snelde richting doel en tikte een rustige finish voorbij Marc-Andre der Stegen om Nederland nog geen twee minuten voor tijd op voorsprong te zetten.

Het eerste doelpunt van Duitsland in 50 jaar deed de bezoekers versteld staan ​​en de thuisploeg scoorde na een kwartier bijna een seconde, waarbij Dumfries een open doelpunt aan zijn genade overdroeg.

De bezoekers herwonnen uiteindelijk hun kalmte en Undau maakte na 38 minuten de gelijkmaker na een schot van Florian Wirtz.

Terwijl Duitsland weer in de aanval ging, ging Manchester City-verdediger Nathan Eck uit Nederland in het strafschopgebied na een sprint met een spierblessure en was emotioneel toen hij van het veld werd gedragen.

De Nederlandse coach Ronald Koeman zei dat verdere tests nodig zijn om de blessure te diagnosticeren.

“Het lijkt erop dat Nathan een spierblessure heeft, al weet ik dat niet zeker.”

READ  Mitsubishi betreedt de groene waterstofbusiness in Europa via een Nederlandse dochteronderneming

Duitsland draaide vlak voor rust het duel om toen Kimmich in de derde minuut van de blessuretijd de pass van Undau binnentikte.

De opluchting bij de bezoekers was van korte duur, want Nederland kwam na 51 minuten op gelijke hoogte toen Dumfries binnentikte nadat Jamal Musiala de bal in zijn eigen strafschopgebied had beroofd.

Een minuut later creëerde Wirtz een duidelijke kans om de leiding te heroveren en vond Howards voor een open doel, maar de aanvaller van Arsenal sloeg de bal over de lat.

De groepsrivalen eindigen het internationale breakklassement op punten, terwijl Duitsland voorop staat op doelsaldo.