🌍 UEFA Nations League: Engeland verslaat Ierland; Grote overwinningen voor Duitsland en Nederland

Zaterdag zijn de wedstrijden uit de eerste ronde van de UEFA Nations League tijdens de interlandperiode afgesloten.

En dit is wat er gebeurde.

Duitsland verplettert Hongarije

Scorers: Fulkrug (27), Musiala (58), Wirtz (66), Pavlovic (77), Havertz (strafschop) 81′

Duitsland begon zijn UEFA Nations League-campagne met een klinkende 5-0 overwinning op Hongarije.

Halverwege de eerste helft kwamen de gastheren op voorsprong toen Jamal Musiala de bal doorgaf naar Niklas Volkrug, die de bal vanuit het strafschopgebied gemakkelijk in het doel schoot.

Musiala scoorde in de tweede helft het eerste eigen doelpunt met een prachtig schot van afstand na een pass van Florian Wirtz.

Slechts acht minuten later keerde de speler de gunst terug toen hij de bal doorspeelde naar de spelmaker van Bayer Leverkusen en een laag schot afvuurde.

Aleksandar Pavlovic zette de kant van Julian Nagelsmann op weg naar een alomvattende winnaar met een krachtig schot langs Peter Gulacsi.

Het vijfde doelpunt kwam nadat Willy Orban een overtreding beging op Kai Havertz in het strafschopgebied, waardoor de Arsenal-speler kon scoren.

Nederland blijkt heel sterk te zijn

Scorers: Zirkzee 13′, Reijnders 45+2′, Jaakbo 66′, Weghorst 88′, Simons 90+2′; Demirovitsj (26) Dzeko (73)

Nederland kende een geweldige start van de groepsfase met een 5-2 overwinning op Bosnië en Herzegovina.

Joshua Zirkzee opende de score met een achterwaartse kopbal, nadat deze in het strafschopgebied naar hem werd gelanceerd.

De bezoekers maakten gelijk toen Denis Husinbašić de bal in het hart van de verdediging naar Ermedin Demirovic passeerde en deze in het doel schoot.

READ  Hakim Ziyech "ziet" over ondertekening bij Tottenham, Chelsea en Ajax in nieuwe gespreksronde | voetbal | sport-

De ploeg van coach Ronald Koeman kwam aan het einde van de blessuretijd in de eerste helft weer op voorsprong dankzij de prachtige treffer van Tijani Reynders.

Boachner ontpopte zich halverwege de tweede helft tot doelpuntenmaker toen Reinders een voorzet naar de tweede paal stuurde, die Cody Jacobo met één tik naar huis kopte.

Edin Dzeko dreigde het conflict tussen de twee ploegen aan te wakkeren door na een pass van Demirovic een doelpunt langs Bart Verbruggen te scoren.

Maar Foot Weghurst nam alle twijfels weg met een rebound voordat Xavi Simons in blessuretijd een vijfde doelpunt toevoegde.

Een geweldige start voor Carsley bij het Engelse nationale team

Scorers: Rijst 11′, Grealish 26′

Engeland kende onder leiding van interim-coach Lee Carsley een perfecte start met een 2-0-zege op Ierland.

Jason Molumby genoot van de eerste kans van de thuisploeg in het Aviva Stadium toen hij de bal in een vroege hoekschop kopte, die Robbie Brady ongemerkt over kopte.

Een paar minuten later reageerde de Engelse nationale ploeg vrijwel identiek, toen Harry Kane na de pass van Trent Alexander-Arnold een bal over de lat schoot.

Declan Rice beloonde zijn spelers voor hun volharding met de openingstreffer nadat de pass van Alexander-Arnold op Kane hem binnen het strafschopgebied bereikte.

Een tweede doelpunt volgde halverwege de eerste helft toen de terugkerende Jack Grealish een soepele one-touch-beweging afrondde met een curlingschot.

Na rust werd het nog erger voor de Boys in Green nadat aanvoerder Séamus Coleman werd gewisseld vanwege een vermoedelijke achillesblessure.

READ  Er is geen Messi, want Di Maria scoorde in de 4-2 overwinning van PSG op Brest - The New Indian Express

De ploeg van Heimir Hallgrimsson bleef aandringen om er één terug te trekken naarmate de eerste helft vorderde, maar kon de zaken uiteindelijk niet regelen in het laatste derde deel.