Matthijs de Ligt: Nederlander Ronald Koeman vervangt Manchester United-verdediger

Ronald Koeman, de Nederlandse coach, zei dat hij Matthijs de Ligt, de centrale verdediger van Manchester United, tijdens de wedstrijd verving 2-2 gelijkspel tegen Duitsland Dinsdagavond ‘om hem te beschermen’.

De Ligt, 25, werd tijdens de rust van de UEFA Nations League-wedstrijd in Amsterdam vervangen door Jean-Paul van Hecke uit Brighton, nadat de verdediger had bijgedragen aan de beide Duitse doelpunten in de eerste helft.

Een misplaatste pass in de eerste helft leidde tot de gelijkmaker van Deniz Undav voordat Joshua Kimmich door een mislukte bal op voorsprong kwam voor Duitsland, slechts drie dagen nadat De Ligt fouten maakte in de 5-2 overwinning van Nederland op Bosnië en Herzegovina.

“Natuurlijk had ik het liever behouden [Matthijs de Ligt] “Op het veld”, zei Koeman tegen de NOS.

“Het lijkt erop dat hij nu in een periode zit waarin al zijn fouten worden afgestraft.

“Ik heb hem vandaag een nieuwe kans gegeven, maar uiteindelijk heb ik hem beschermd door hem uit te schakelen.”

Koeman sprak zaterdag publiekelijk over de prestatie van De Ligt bij de overwinning, omdat hij de 38-jarige spits Edin Dzeko niet kon markeren toen hij in Amsterdam het tweede doelpunt voor Bosnië maakte.

“We hebben erover gesproken”, zei Koeman maandag op zijn persconferentie vóór de loting tegen Duitsland.

“Hij maakte niet de juiste bewegingen. Het was een slecht individueel moment voor de verdediger, daar moet hij van leren, uiteraard moeten dit soort momenten verbeterd worden.

“Maar we moeten er niet zo dramatisch over doen en ons er zo veel op concentreren.”

READ  Zverev versloeg Nadal in twee sets in de kwartfinales van Madrid Open

De Ligt, die 45 interlands speelde, Hij kwam vorige maand bij United terecht Van Bayern München in een deal ter waarde van ruim £42 miljoen (inclusief add-ons).

Minutenlang concurreren met De Ligt in de selectie van Koeman zijn mede-Eredivisie-verdedigers Virgil van Dijk, Nathan Ake, Micky van der Veen, Jurian Temper, Van Hecke en de momenteel geblesseerde Sven Botman.

Tijdens het 2-2 gelijkspel liep Manchester City-speler Aké in de eerste helft een hamstringblessure op.

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'