Aké strekt zich uit in de loting van Nederland tegen Duitsland

Manchester City-verdediger Nathan Aké werd tijdens het gelijkspel tussen Nederland en Duitsland in de UEFA Nations League in Amsterdam op een brancard afgevoerd.

Aké werd aan het einde van de eerste helft van het veld gehaald na een hamstringblessure.

De 29-jarige maakte dit seizoen zijn Premier League-debuut voor de ploeg van Pep Guardiola in de 3-1 overwinning op West Ham vóór de interlandbreak, als late invaller.

De Nederlandse coach Ronald Koeman zei dat er meer tests nodig waren om de blessure te diagnosticeren.

“Nathan lijkt te lijden aan een spierblessure, al weet ik het niet zeker”, zei hij.

Nederland kwam dinsdag al na twee minuten op voorsprong toen Tijani Reynders scoorde na goed werk van Liverpool-speler Ryan Gravenberch.

Deniz Undav scoorde vervolgens zijn eerste wedstrijd voor Duitsland met een eerste doelpunt voor zijn land en eindigde de eerste keer met een verbluffende volley.

Joshua Kimmich zette de bezoekers nog voor rust op voorsprong toen hij scoorde aan de achterpaal.

Maar amper vijf minuten na aanvang van de tweede helft maakte Nederland gelijk toen Denzel Dumfries vanuit het strafschopgebied scoorde.

David Raum miste de kans om de overwinning voor Duitsland veilig te stellen toen hij een kopbal uit een voorzet van Kai Havertz over de lat schoot.