Hongarije 1-1 Nederland (11 oktober 2024) Wedstrijdanalyse

Denzel Dumfries kopte een late gelijkmaker binnen Nederland Een punt redden in een 1-1 gelijkspel Hongarije De bezoekers eindigden vrijdag met 10 man na hun aanvoerder in de Nations League A Groep 3-wedstrijd in Boedapest. Virgil van Dijk werd verzonden

Hongarije kwam na 32 minuten op voorsprong Tijjani Rangers Balbezit verloren op het middenveld en Zsolt NagyZijn voorzet naar de achterpaal werd in het net geduwd Roland ChalloyVoor de aftrap was er twijfel over de blessure.

Oranje creëerde een aantal kansen, maar leek af te stevenen op een teleurstellende nederlaag, die nog verergerd werd doordat Van Dijk in drie minuten tijd twee gele kaarten pakte voordat Dumfries ingreep. Cody KakpoVrije trap om gelijk te maken.

Duitsland Ze leiden halverwege de groep 3 met zeven punten uit drie wedstrijden, met Nederland op vijf. Hongarije (twee punten) en Bosnië en Herzegovina (één) zijn uit de race om de eerste plek.

“Het was frustrerend omdat Hongarije zich opbouwde en in de transitie speelde”, zei Dumfries tegen verslaggevers. “Als ze met 1-0 voorstaan, weet je dat ze terugkomen. In de tweede helft hebben we ons goed hersteld. Ik denk dat de 1-1 terecht was.”

Dumfries, die de wedstrijd uitsloot met de aanvoerdersband van Van Dijk, prees de spelers voor hun strijd.

“Het was fantastisch hoe we het deden. Een pluim voor het team voor hoe we stand hielden. Zo win je uiteindelijk”, zei hij.

Virgil van Dijk kreeg zijn eerste rode kaart in Nederland tegen Hongarije.

Attila KISBENEDEK / AFP) (Foto door Attila KISBENEDEK/AFP via Getty Images

Hongarije was op zoek naar hun eerste overwinning tegen Nederland in 40 jaar, maar maakte een einde aan een reeks van negen opeenvolgende nederlagen tegen Nederland.

READ  BSV Football Club houdt Bitcoin op balans

Het was een balbezit voor de bezoekers toen ze tijdens de pauze Hongarije probeerden te raken, wat ze lukte dankzij de schitterend afgewerkte opener van Sallain.

Daarvoor raakte hij de paal die in de zijkant van het strafschopgebied terechtkwam Dominicus SophoslaiSallai krulde zijn inspanningen tegen het houtwerk.

Nederland had in de eerste helft ruim 80% balbezit, maar creëerde niet alle kansen. Cody Kakpo Hongarije dwong een goede lage redding af van de doelman Denise Dibus.

De tweede helft volgde hetzelfde patroon als de eerste helft.

Reijnders hoefde alleen Dibusz te verslaan, maar stelde zijn schot uit en dwong zichzelf met een zware aanraking naast om de kans te ontnemen, toen hij een bal overzette naar Dumfries, die de achterpaal zou hebben verslagen en deze had achtergelaten.

De bezoekers bleven de laatste elf minuten met nog tien man over, voordat Van Dijk een gele kaart kreeg voor een uitdaging en voor de tweede keer een gele kaart kreeg omdat de Nederlanders steeds meer gefrustreerd raakten.

“Als aanvoerder mag ik met de scheidsrechter spreken en dat heb ik met respect gedaan”, zegt Van Dijk tegen de NOS. “Ten tweede heb ik de scheidsrechter een reden gegeven om de gele kaart te geven.”