Duitsland kwam op voorsprong en Leewelling’s eerste doelpunt zorgde voor een 1-0 overwinning op Nederland

MÜNCHEN, Duitsland (Reuters) – Duitsland heeft maandag een plaats geboekt in de kwartfinales van de UEFA Nations League nadat middenvelder Jamie Leuling een indrukwekkend internationaal debuut beleefde door het winnende doelpunt te scoren in een zwaarbevochten 1-0 overwinning op bezoekers aan Nederland in Groep A3.

De 23-jarige Leveling, één van de twee spelers die debuteerde bij de Duitse nationale ploeg, schoot de bal in de tweede minuut in het net, maar zijn poging werd afgekeurd wegens buitenspel. Hij scoorde echter in de 64e minuut en schoot in de bovenhoek nadat Oranje er niet in was geslaagd een hoekschop goed weg te werken.

Duitsland voert het klassement aan met tien punten uit vier wedstrijden en heeft zich verzekerd van een plek in de kwartfinales, terwijl Nederland op de tweede plaats vijf punten achterstand heeft, voor Hongarije op doelsaldo. Bosnië staat op de laatste plaats met één punt na een 2-0 nederlaag tegen Hongarije.

Duitsland-coach Julian Nagelsmann zei: “De eerste helft was uitzonderlijk goed.” “Na de pauze hebben ze dingen veranderd en hebben we niet goed verdedigd.

Hij voegde eraan toe: “Maar we hebben het volledig verdiend om te winnen. We willen nu de resterende wedstrijden winnen. We willen continuïteit als het om resultaten gaat.”

De Duitsers zaten vanaf het begin in de verdediging en kregen, afgezien van het doelpunt van Leewelling, nog meer scoringskansen via Tim Kleindienst en Maximilian Mittelstadt, terwijl de ploeg van Ronald Koeman moeite had om de weg in de wedstrijd te vinden.

READ  Live Score Nederland vs Ecuador, FIFA Wereldbeker: Enners van Nederland staan ​​tegenover Valencia en La Tre

De thuisploeg bleef na rust aandringen en kwam in de 54e minuut via Serge Gnabry weer dichtbij voordat Lewelling het winnende doelpunt scoorde.

Het Nederlandse team was het grootste deel van de wedstrijd onbekend, maar ze scoorden bijna vanaf hun eerste kans toen het schot van Xavi Simons in de 77e minuut terugkaatste van de lat, slechts enkele minuten voordat het afgeweken schot van Mittelstadt naast de paal ging.

Bondscoach Ronald Koeman zei: “Ik ben niet tevreden met onze prestatie.” “De Duitsers waren beter, sneller en fysiek sterker. Ze creëerden meer kansen.

Hij voegde eraan toe: “We verloren veel ballen op het middenveld. We vielen veel terug. Dat was niet het plan. Het plan was om op de rechterkant naar voren te dringen. Maar dat gebeurde niet.”

Net als Leving was het een andere nieuwkomer in het Duitse nationale team, de 34-jarige doelman Oliver Baumann, die zijn stempel drukte toen hij in de 90e minuut de voorsprong van het team behield, toen hij op wonderbaarlijke wijze het krachtige schot van Donnell Malen naast het doel blokkeerde.