Er is geen Messi, want Di Maria scoorde in de 4-2 overwinning van PSG op Brest – The New Indian Express

door PTI

Brest: Paris Saint-Germain overleefde een staat van paniek zonder Neymar en Lionel Messi, voordat hij Brest met 4-2 versloeg en de start van zijn overwinning in de Franse competitie verlengde tot drie wedstrijden.

Invaller Angel Di Maria won vrijdag met een tegenaanval in blessuretijd, omdat het erop leek dat Brest de gelijkmaker kon maken om een ​​punt te scoren tegen de met sterren bezaaide gasten.

Hoewel Neymar en Messi nog niet klaar waren voor de wedstrijd, had PSG spelers als Kylian Mbappe, Achraf Hakimi en de Nederlandse middenvelder Georginio Wijnaldum in de basis.

Messi heeft niet meer gespeeld sinds hij op 10 augustus overstapte van Barcelona.

De 34-jarige voetbalster miste een maand training nadat hij Argentinië op 10 juli naar de Copa America-titel leidde, en PSG-coach Mauricio Pochettino heeft duidelijk het gevoel dat hij meer tijd nodig heeft om zich voor te bereiden op zijn debuut in Frankrijk.

Messi trainde vorige week met het team mee, maar hij is nog niet fit.

Ander Herrera opende de score in de 23e minuut toen alleen de verdediging van Brest voorbij de helft van de voorzet van Mbappé kwam.

Herrera keerde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied terug met een schot dat buiten de linkerpaal vloog.

Mbappé profiteerde van zijn zwakke verdediging om in de 36e minuut het tweede doelpunt voor de bezoekers te scoren.

Maar Frank Honorat gleed weg van Brest in de 42e minuut nadat Roman Vivre hem met zijn hak in de ruimte vond, en de thuisploeg drukte in de tweede helft op de gelijkmaker.

READ  Volgens het FIFA-rapport is het bod van Brazilië hoger dan dat van Duitsland/Nederland/België om het WK Dames 2027 te organiseren | Sport

Brest-spits, Irvin Cardona, had moeten scoren kort voordat Idrissa Gaye het derde doelpunt voor de bezoekers scoorde met een afstandsschot in de linkerpaal in de 72e minuut.

Steve Monet maakte in de 85e minuut een waanzinnige conclusie met het tweede doelpunt van Brest.

Di Maria verpletterde met zijn late doelpunt de hoop van de fans van de thuisploeg op een verrassend resultaat.

Pochettino zal zich echter zorgen maken over het incasseren van twee goals.

PSG heeft nu voor het eerst sinds 2004 vijf van de drie wedstrijden ontvangen.

Marquinhos en nieuwe Sergio Ramos werken nog steeds aan hun weg terug naar fitness.

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'