Duitsland speelt gelijk met Nederland met een vroeg doelpunt

Nederland en Duitsland stonden 2-2 gelijk in de UEFA Nations League (Nicholas Tokat)

Duitsland kreeg zijn eerste doelpunt in vijftig jaar, maar had in de eerste helft moeite om de leiding te nemen voordat het dinsdag met 2-2 gelijk speelde tegen gastland Nederland in de European Nations League.

Duitsland kreeg al vroeg een schok, want Tijani Reynders bezorgde de gastheren na 99 seconden de leiding.

De bezoekende ploeg liet in het eerste halfuur verschillende kansen liggen, maar knokte zich uiteindelijk terug om op voorsprong te komen dankzij twee doelpunten in zeven minuten van Deniz Undav en nieuwe aanvoerder Joshua Kimmich voor het einde van de eerste helft.

Denzel Dumfries, die al vroeg een gouden kans miste, bracht de zaken vlak na rust op gelijke hoogte en ondanks dat beide ploegen kansen verspilden – waaronder een misser van Kai Havertz van dichtbij – bleef de score de hele tijd gelijk.

De Duitse spits Jamal Musiala vertelde RTL dat zijn team zich nog steeds moet aanpassen aan het verlies van ervaren spelers Toni Kroos, Manuel Neuer, Ilkay Gundogan en Thomas Müller, die deze zomer allemaal stopten met het internationale voetbal.

“Het was niet onze dag, maar daar moeten we van leren. We moeten veiliger zijn met de bal, maar we kunnen enkele positieve punten uit de wedstrijd halen”, zei hij.

“We hebben vier legendes van het team verloren, maar het is een continu proces en de sfeer is nog steeds erg goed.”

“Het was een beetje extreem voor beide teams”, zei Duitsland-coach Julian Nagelsmann, maar voegde eraan toe: “We waren aanvallend sterk en namen risico’s.”

READ  Wolf: De Grand Prix van Nederland is een geweldige viering van onze sport

De coach zei: “Het team gelooft in zichzelf en dit is de sleutel. We hebben alles gegeven en dit is wat wij en de fans willen zien.”

– Doelpunt na 99 seconden –

De twee teams gingen de wedstrijd in met twee grote overwinningen op hun rivalen in de groep in de European Nations League, toen Duitsland Hongarije met 5-0 versloeg en Nederland Bosnië en Herzegovina met 5-2 versloeg.

Ondanks dat spits Niklas Fuelkrug zich terugtrok uit de wedstrijd, koos Nagelsmann ervoor om Kai Havertz niet terug te brengen als spits, nadat hij elke wedstrijd op Euro 2024 was begonnen.

In plaats daarvan stelde hij Undav uit Stuttgart vooraan aan, de eerste start van de voormalige Brighton-aanvaller in Duitse kleuren.

Oranje opende de deur al vroeg voor de bezoekers, waarbij Ryan Gravenberch van Liverpool Reinders in de ruimte achter de Duitse hoge linie aantrof.

De Milanese middenvelder schoot op doel en schoof een kalm doelpunt langs Marc-André ter Stegen, waardoor Nederland nog geen twee minuten later op voorsprong kwam.

Het doelpunt, het eerste doelpunt dat Duitsland in 50 jaar had gekregen, verbaasde de bezoekers en de gastheren scoorden een kwartier later bijna een tweede doelpunt, waarbij Dumfries over de lat kopte.

De bezoekers vonden uiteindelijk hun houvast en UNDF maakte in de 38e minuut gelijk na een rebound uit een schot van Florian Wirtz.

Toen Duitsland opnieuw aanviel, stortte de Nederlandse verdediger Nathan Aké van Manchester City in het strafschopgebied in nadat hij snel had gerend vanwege een schijnbare spierblessure. Hij was duidelijk emotioneel toen hij het veld verliet.

READ  Sreejesh bezorgt India overwinning op Nederland in FIH Pro League

De Nederlandse coach Ronald Koeman zei dat er meer tests nodig zijn om de blessure te diagnosticeren.

“Het lijkt erop dat Nathan een spierblessure heeft, al weet ik dat niet zeker.”

Duitsland draaide de score kort voor het einde van de eerste helft om, want Kimmich scoorde met de pass van Undav in de derde minuut van de blessuretijd.

Maar de opluchting van de bezoekers duurde niet lang, want Nederland maakte in de 51e minuut gelijk toen Dumfries een doelpunt scoorde nadat Jamal Musiala de bal werd ontzegd in het strafschopgebied van zijn ploeg.

Een minuut later creëerde Wirtz een duidelijke kans om de voorsprong te herstellen en vond Havertz voor een open doel, maar de aanvaller van Arsenal schoot de bal over de lat.

De rivalen van de groep sloten de internationale pauze af met gelijke punten, terwijl Duitsland op doelsaldo leidde.