Euro 2024-kansen, voorspellingen en keuzes: Spanje kreeg de voorkeur boven Engeland in de Euro-finale

De finale van het EK 2024 is vastgesteld. Na een maand van ongelooflijk werk is het allemaal zover gekomen.

Spanje speelt op zondag 14 juli om 15.00 uur ET tegen Engeland op FOX en de FOX Sports-app.

Spanje plaatste zich voor de finale van Euro 2024 na een 2-1 overwinning op Frankrijk in de halve finale van dinsdag.

Met een 1-0 achterstand in de achtste minuut van de wedstrijd verzamelde Spanje zich achter het 16-jarige fenomeen Lamine Yamal om een ​​vroege achterstand te overwinnen.

Yamal scoorde in de 21e minuut een prachtige gelijkmaker van buiten het strafschopgebied.

Met zijn 16 jaar en 362 dagen werd hij de jongste speler in de geschiedenis van het EK en het WK die scoorde in een wedstrijd, waarmee hij het vorige record van Pele overtrof.

Dani Olmo scoorde in de 25e minuut en nam de leiding, en Spanje kon een dreigende Franse aanval de rest van de wedstrijd afhouden.

Olmo heeft nu de leiding genomen in de Gouden Schoen-race.

Spanje werd het eerste team ooit dat zes wedstrijden won in één enkel Euro-toernooi, en het eerste team dat zes opeenvolgende wedstrijden won in één enkel Euro-toernooi.

Lamine Yamal wordt de jongste speler die scoort in de geschiedenis van het EK

Engeland, de rivaal van Spanje in het toernooi, behaalde een spannende 2-1 overwinning op Nederland.

Engeland verloor al vroeg met 1-0, want Xavi Simons maakte in de zevende minuut een prachtig doelpunt voor Nederland. Harry Kane maakte in de 18e minuut snel gelijk uit een strafschop.

READ  Loting WK ​​2022: hoe potten eruit zien als kwalificatiefinales

Ollie Watkins kwam laat in de wedstrijd in het veld en scoorde in de 90e minuut de thuiswedstrijd. Zijn doelpunt was pas het tweede winnende doelpunt in de 90e minuut in een gelijkspel op het EK.

Ollie Watkins scoorde in de 90e minuut en bezorgde Engeland een 2-1 voorsprong op Nederland

Laten we eens kijken naar de bijgewerkte odds van DraftKings Sportsbook vanaf 10 juli.