FIH Pro League: Australië verslaat VS, Nederlandse vrouwen marcheren verder met overwinning op China

Titelverdediger Nederland voegde dinsdag opnieuw een overwinning toe toen Australië de Verenigde Staten domineerde in een FIH Hockey Pro League-wedstrijd voor dames in het Kalinga Stadion.

De Nederlandse vrouwen werden echter door een steeds beter wordende Chinese ploeg tot het uiterste gedreven om hun 3-1 overwinning te claimen. In de tweede wedstrijd van de dag domineerde Australië de VS en versloeg de Amerikanen met 3-0 om terug te keren naar de overwinning.

Nederland had het moeilijk in de eerste helft, maar vond het ritme om een ​​goede Chinese ploeg te verslaan. Beide ploegen kregen de hele wedstrijd kansen om te scoren. Maar nadat China herhaaldelijk het Nederlandse centrumkanaal was binnengedrongen en hun plannen in de eerste helft briljant had uitgevoerd, voorkwam China gemiste kansen.

Zhang Jiaqi slaagde er in het tweede kwart echter in om China op voorsprong te zetten, door de bal behendig vanaf zijn omgekeerde stick voor de doelman te tikken. Maar Freak Moss maakte gelijk voor de Nederlander, draaide aan zijn achteruit en leverde een perfecte slag af. Marijn Wien zette Nederland vervolgens na 25 minuten op voorsprong. China bleef hockey spelen, maar stond bij rust met 2-1 achter.

Nederland verscherpte het middenkanaal in de tweede helft en nam meer controle over, waarbij Moss hen een buffer van twee doelpunten gaf voordat de Nederlanders enige strafcornerkansen kregen, maar daarna konden ze niet meer scoren uit hun eigen drie.

Australië versloeg de VS in de eerste helft van hun 3-0 overwinning. Stephanie Kershaw breidde die voorsprong uit in het tweede kwart en vocht om balbezit tegen een groep verdedigers voordat ze een zuiver schot kreeg voor een 2-0 voorsprong tijdens de rust.

READ  Nederlandse stad wordt de eerste stad ter wereld die vleesadvertenties in het openbaar verbiedt | Nederland

De Verenigde Staten hadden het beste van de tweede helft, maar Australië hield stand op de derde plaats, waarbij Grace Stewart een schitterende afbuiging boven het hoofd van de doelman maakte. De Hawkeyes kregen één groene en twee gele kaarten in het laatste kwart en werden teruggebracht tot negen man met nog zeven minuten te gaan en kregen een strafbal te verwerken, maar de VS slaagden er niet in enig voordeel te behalen toen de klok afliep.