Harde kijkcijfers van L’Equipe bekritiseren ‘onhandige’ Engelse ster voor ‘verstoppen’ tijdens de dramatische overwinning van Three Lions op het EK 2024 op Nederland

• Engeland plaatste zich voor de EK-finale van 2024 door Nederland met 2-1 te verslaan
  • De Franse krant L’Equipe publiceerde na de wedstrijd de evaluaties van zijn spelers
  • Luisteren naar Het begon allemaal! Dagelijks euroHoe Engeland op de rand van onsterfelijkheid stond

De Franse krant “L’Ecoupé” gaf een van de sterren van het Engelse nationale team een ​​score van 3/10 voor zijn “onhandige” optreden tijdens de spannende last-minute overwinning van Engeland op Nederland.

De ploeg van Gareth Southgate kwam na een doelpunt achter en boekte hun plaats in de finale van Euro 2024 toen Ollie Watkins een spannende late gelijkmaker scoorde.

Engeland, dat bekritiseerd werd vanwege hun prestaties in het toernooi, kende een trage start en kwam op achterstand na een doelpunt van Xavi Simons, maar de ploeg van Southgate groeide in de wedstrijd nadat Harry Kane vanaf de stip gelijk maakte na een controversieel besluit om een ​​doelpunt toe te kennen. boete.

De Engelse aanvoerder had geprobeerd de bal te trappen en leek in het strafschopgebied de voet van de Nederlandse verdediger Denzel Dumfries te raken. Het Engelse nationale team won een strafschop na gebruik van videotechnologie, terwijl Kane de bal eenvoudig langs Bart Verbruggen schoot.

Aston Villa-ster Watkins voltooide de comeback in de 90e minuut en leidde Engeland volgende zondag naar de finale tegen Spanje.

Engeland plaatste zich woensdag voor de EK-finale van 2024 na een 2-1 overwinning op Nederland
De ploeg van Gareth Southgate (foto) speelt nu zondag in de finale tegen Spanje
Ollie Watkins scoorde de beslissende winnaar van de 90e minuut voor Engeland nadat zijn ploeg de eerste zeven minuten achter stond

Maar verschillende Engelse spelers kregen kritiek vanwege hun prestaties woensdagavond in Dortmund, waarbij sterspeler Jude Bellingham door L’Equipedie beweerde dat de middenvelder van Real Madrid “onhandig” was en zich tijdens de wedstrijd “verstopte”.

READ  De aanval van Canada stortte in in een verlies van 63 punten tijdens hun tweede WK cricket tegen Nederland

De krant schreef: “Wederom stelde de Madrid-speler enorm teleur, waarbij hij vaak de indruk wekte Onhandig te zijn, zoals zijn gemiste pass met Phil Foden (27) of zijn overtreding op Stefan de Vrij die hem een ​​logische gele kaart opleverde. aanvallende middenvelder was erg kort in het verwerken van een voorzet van Luke Shaw (88).

Klik hier om het formaat van dit apparaat te wijzigen

De Spaanse krant Marca beweerde ook dat Bellingham tijdens de wedstrijd “onopgemerkt bleef”.

“De speler van Madrid schitterde niet”, schreef de krant. “Integendeel: hij bleef volkomen onopgemerkt.”

“Het was moeilijk voor hem om aan de linkerkant van de opstelling van Southgate in het spel te komen. Hij liet enkele hints achter van zijn enorme kwaliteit, maar slaagde er niet in om dreiging te creëren vanuit de tweede linie.”

“Het seizoen lijkt voor hem langzaam te gaan. Dat is te danken aan de harde tackle die hij in de 72e minuut op De Vrij maakte op de grond. Hij ging voor de bal, maar vond een speler. Hij zag de gele kaart. Die was oranje.” “

De krant L’Equipe had ook kritiek op de Engelse kapitein Harry Kane. Hoewel de spits werd geprezen na het scoren van de penalty die Engeland weer in de wedstrijd bracht, beweerde hij dat Kane tijdens de wedstrijd “verdwenen” was en “aan fysieke problemen leek te lijden”.

Jude Bellingham (foto) kreeg een beoordeling van 3/10 van L’Equipe, die beweerde dat de ster van Real Madrid zich tijdens de wedstrijd ‘verborgen’ leek te hebben.
L’Equipe vond Phil Foden de beste speler van Engeland, met een score van 7/10 voor de ster van Manchester City
Harry Kane kreeg 5/10, terwijl de Nederlandse spits Donyiel Malen 3/10 kreeg

“Hij toonde grote vaardigheid door een strafschop te scoren, die hij zelf veroorzaakte, ondanks luid gejoel van de Nederlandse fans (18e minuut).”

READ  Neem nu een kijkje in de Formule 1

L’Equipe schreef: “De speler uit München had eerder een krachtig laag schot afgevuurd (13e minuut). Na fysiek te hebben geleden, verdween hij geleidelijk uit de wedstrijd, logischerwijs vervangen door de energieke Ollie Watkins, die het beslissende doelpunt scoorde (90e minuut) .”

De Franse krant had ook kritiek op Kieran Trippier, en hij kreeg een beoordeling van 5/10. Ik schreef dat Trippier sinds het begin van het toernooi moeite heeft gehad om een ​​aanvallende dreiging te bieden aan de linkerkant van het veld.

Declan Rice kreeg een beoordeling van 5/10 van de krant, en hoewel de krant hem prees omdat hij veel strijd toonde, beweerde L’Equipe dat hij “veel ballen verloor”.

De Franse krant L’Equipe gaf Jordan Pickford een score van 5/10, eraan toevoegend dat hij “hulpeloos was bij de openingstreffer”, terwijl Kyle Walker een score van 5/10 kreeg, waarbij de krant opnieuw opmerkte dat hij ook “onhandig was”. ” tijdens de wedstrijd.

De meest prominente Engelse speler was volgens de Franse krant Phil Foden, die een 7/10 kreeg, omdat de krant stelde dat hij “zeer bereid en beschikbaar was voor zijn teamgenoten.”

Kane (foto) nam een ​​penalty voor Engeland en bracht de stand tijdens de rust gelijk voor Southgate
Declan Rice (rechts) beoordeelde 5/10, waarbij L’Equipe meldde dat de Arsenal-ster “veel ballen miste”.
Cole Palmer (rechts) zou laat in de wedstrijd invallen om Watkins op te zetten om de winnaar naar huis te schieten, terwijl L’Equipe beweerde dat Foden (links) ‘alomtegenwoordig’ was.

Ten slotte kreeg Southgate een score van 7/10 voor zijn tactiek tijdens de wedstrijd, omdat de krant de manager prees voor het maken van veel wissels tijdens de wedstrijd.

De krant L’Equipe zei: “De Engelse coach is sinds het begin van dit toernooi vaak bekritiseerd vanwege zijn conservatisme, maar hij kon deze keer een risico nemen in zijn training, toen hij Kieran Trippier in de tweede helft verwijderde en Cole Palmer en Ollie Watkins.”

READ  Van Gaal gaat helpen bij de zoektocht naar een nieuwe coach voor het Nederlands elftal

Wat Nederland betreft, gaf de Duitse krant Bild Xavi Simons verrassend een score van 2/10, ondanks het scoren van de openingstreffer voor de ploeg van Ronald Koeman.

Ze beweerden ook dat Bart Verbruggen en Virgil van Dijk een prestatie van 3/10 produceerden, waarbij de Nederlandse verdediging Ollie Watkins toestond laat in de wedstrijd te scoren.

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'