Heeft Jordan Pickford, de Engelse doelman, ingebroken in een interview met Virgil van Dijk, de Nederlandse doelman, tijdens het Europees Kampioenschap van 2024?

Op sociale media is een foto viraal gegaan waarop te zien is dat Jordan Pickford een interview met Virgil van Dijk binnenstormt na de 2-1 overwinning van Engeland op Nederland in de halve finale van het EK 2024.

Veel mensen circuleren de foto waarop Pickford glimlacht en zwaait over het reclamebord waarvoor spelers direct na de wedstrijd op het veld spreken.

Laten we niet vergeten dat de twee geschiedenis hebben: op clubniveau speelt Van Dijk voor Liverpool en Pickford voor aartsrivaal Everton.

Pickford blesseerde Van Dijk in oktober 2020 ernstig toen hij een roekeloze tackle maakte die een einde maakte aan zijn seizoen – Van Dijk liep een voorste kruisbandblessure op en moest een knieoperatie ondergaan.

Maar is de wijdverspreide foto gewijzigd?

Kortom: ja, het is aangepast.

Het meest voor de hand liggende teken is het keeperstenue dat Pickford draagt.

Hij droeg het hele toernooi groen, ook tegen Nederland, maar op de foto is hij geel te zien.

Het haar van Pickford ziet er op de foto ook een beetje anders uit dan in de halve finale.

Maar dat niet alleen: andere accounts die de foto deelden, hebben @manxpie86 gecrediteerd voor de bewerking.

Het blijkt dat @manxpie86 op slimme wijze een oude foto van Pickford heeft bewerkt naar de achtergrond van een foto van Van Dijk.

Ollie Watkins was de held van Engeland en scoorde een doelpunt in blessuretijd, waardoor Engeland een plaats veroverde in de finale van het EK 2024.

Xavi Simons opende de score in de eerste tien minuten voor Nederland voordat de Engelse aanvoerder Harry Kane tien minuten later een controversiële penalty scoorde.

READ  Barcelona-spits "in een zeer moeilijke situatie", gaf de coach toe

Watkins kwam laat in de wedstrijd als invaller voor Kane en stal de show nadat hij Engeland naar twee opeenvolgende EK-finales had geleid.

Engeland speelt op 14 juli in Berlijn in de finale van het EK 2024 tegen Spanje.