Het Ierse nationale jeugdteam sluit zijn EK-campagne af met een nederlaag tegen Nederland

Nederland schoof door naar de halve finale tegen Frankrijk dankzij doelpunten van Carlin Wons en Mert van Koppen, aangezien de meisjes in het groen niet in staat waren de overwinning te behalen die ze nodig hadden om verder te komen.

Engeland en Spanje, die in hun openingswedstrijd 0-0 gelijk speelden tegen Ierland, ontmoeten elkaar in de andere halve finale.

Dave Connell voerde in de 2-1-nederlaag tegen Duitsland opnieuw een wijziging door op de rechtervleugel. Aoife Turner nam voor het eerst deel aan het toernooi, ter vervanging van Hannah Healy.

Het Nederlandse team ging gemakkelijk om met de openingsaanvallen en lanceerde tegenaanvallen, waarbij ze het eerste schot op doel wisten te scoren toen Joy Ralph direct langs de doelman schoot.

Het Nederlands elftal kwam in de 18e minuut met een onterecht toegekende vrije trap op voorsprong. Na een pass van Jad van Hinsbergen kreeg Wons de kans de bal in het net te koppen.

Nederland drong meteen aan op het tweede doelpunt, want Danek Tolhoek schoot een bal net naast de paal, en ook Van Koppen schoot een krachtige bal naast het doel.

Na een korte pauze wist Katie Keane tot het einde van de eerste helft het doelsaldo op één doelpunt te houden. Zij schoot de bal uit het schot van Lotte Kokelaar over de lat en blokkeerde deze vervolgens met haar uitgestrekte linkervoet om een ​​doelpunt van de Ajax-aanvaller te voorkomen.

Ierland had twee doelpunten nodig om hun hoop te redden en scoorde bijna in de eerste vier minuten van de tweede helft. Maar het verbluffende schot van Ralph vanaf 30 meter ging over de doelman, maar stuiterde tegen de paal.

READ  Ierland begint WK-kwalificatiewedstrijd met wedstrijd Nederland

Kane redde nog twee keer na een schitterend schot van Kokelaar en een kopbal van Van Hinsbergen. Maar de wedstrijd eindigde seconden na het uur toen Van Koppen de bal het strafschopgebied in passeerde en met kracht in het dak van het doel schoot.

In de slotfase kon invaller Hazel Donegan het schot van Siula Bergin van grote afstand niet blokkeren, omdat Danae van der Vliet het schot naast het doel moest schuiven.

Ierland: ken; Russell, Thompson, Kelly, Dawsen (Donegan 82), J Loughrey (H Healy 68); Turner (Ht Phillips), Dolan, Fitzgerald (F Healy 68), O’Reilly; Ralph (Bergin 82).

Holland: van der Vliet; De Clunia, Wenz, Cardinale, Schibani; Van Ouden, Van Hinsbergen, Van de Velde (Proost 62); Keuklar (85), Tolhoek, Van Koppen.

heersen: Orchun (Oostenrijk)