Hongarije staat vanavond tegenover Bosnië na een spannend gelijkspel tegen Nederland

Het Hongaars voetbalelftal neemt het vanavond op tegen Bosnië en Herzegovina in League A van de European Nations League. Vorige maand eindigde de wedstrijd tussen dezelfde twee teams in een doelpuntloos gelijkspel in de Puskas Arena in Boedapest, Hongarije. Marco Rossi en zijn mannen zijn echter in een veel beter humeur voor deze wedstrijd tegen Bosnië dan in september.

Destijds moesten ze het opnemen tegen het voormalige Joegoslavische land, nadat ze in Duitsland met 5-0 waren verslagen. Maar dit keer was hun laatste wedstrijd een indrukwekkende 1-1 tegen het andere topteam in de groep, Nederland.

Terwijl Nederland het grootste deel van de wedstrijd bovenaan stond, kwam Hongarije in de 32e minuut op voorsprong. Roland Szalai stuurde een prachtige voorzet in het strafschopgebied van Zsolt Nagy bij de tweede paal.

Tegen het einde van de eerste helft waren fans getuige van een ongewone gebeurtenis in een voetbalwedstrijd. Aanvoerder Dominik Szoboszlai nam een ​​doeltrap, maar door een onverklaarbare fout maakte hij een dubbele aanraking – wat betekent dat hij de bal opnieuw schopte voordat iemand anders hem aanraakte. Dit is tegen de regels en daarom moest Nederland een indirecte vrije trap nemen vanuit het strafschopgebied, op ongeveer tien meter afstand. Gelukkig maakte de Hongaarse doelman Denis Debosch een uitstekende redding en slaagde erin een korte afstandsschot van Szoboszlai’s Liverpool-teamgenoot Cody Jakpo te weren.

Nederland bleef de hele tweede helft druk uitoefenen, maar Hongarije hield stand. Vervolgens werd de Nederlandse aanvoerder, centrale verdediger (en een andere Liverpool-speler op het veld) Virgil van Dijk, in de 79e minuut van het veld gestuurd met een tweede gele kaart, terwijl Hongarije nog steeds een doelpuntvoorsprong had. Toen de Hongaarse fans een wonderbaarlijke overwinning binnen handbereik zagen, kopte Denzel Dumfries in de 83e minuut de gelijkmaker binnen uit een vrije trap van Cody Jakbo.

READ  Afghanistan en Nederland lopen voorop terwijl de rijke traditie van verstoringen van de watercyclus voortduurt | krekel

Hongarije kreeg daarna nog enkele kleine kansen om de voorsprong te herstellen, maar de stand bleef onveranderd: 1-1.

Zeker, dit is nog steeds een respectabel aanbod. Nederland bereikte in de zomer de halve finales van Euro 2024 in Duitsland, maar werd vervolgens door Engeland uitgeschakeld met een last-minute winnaar. Bovendien heeft Nederland de laatste tien wedstrijden tegen Hongarije gewonnen, een reeks die onder meer een 6-1 nederlaag, een 7-1 nederlaag en, het meest bekende van allemaal, een 8-1 nederlaag voor onze jongens omvatte.

Hongarije kan dus met vertrouwen hun volgende wedstrijd in Zenica, Bosnië en Herzegovina ingaan.

Helaas kon centrale verdediger Marton Dardai niet met de ploeg meereizen. Hij moest in de eerste helft tegen Nederland worden gewisseld vanwege een dijbeenblessure en keerde terug naar Berlijn, Duitsland, naar zijn club, Hertha Berlin, om behandeld te worden door de medische staf van de club.

Hij voegde eraan toe: “We hebben veel respect voor het Bosnische nationale team, maar ik bereid mijn team voor om te winnen.” “Ik wil de drie punten pakken”, zei Marco Rossi, de Hongaarse bondscoach, op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd, volgens het Hongaarse sportdagblad. Nemzeti Sport. Rossi zal zijn 70e wedstrijd op de bank voor het Hongaarse nationale team coachen, waarbij hij officieel de Hongaarse Magic-coach onder leiding van Puskas in de jaren vijftig, Gustav Sebes, passeert. Alleen Lajos Baroti heeft Hongarije in meer wedstrijden gecoacht dan Rossi, 117.

Deze wedstrijd tussen Hongarije en Bosnië zal waarschijnlijk bepalen wie de derde plaats in de groep kan veiligstellen en dus ook volgend seizoen een kans heeft om in de top van de UEFA Nations League te blijven. Vanaf dit seizoen moeten de spelers op de derde plaats een play-off spelen tegen een van de spelers op de tweede plaats uit de onderstaande divisie om degradatie te voorkomen. Ondertussen degraderen degenen op de vierde plaats nog steeds automatisch.

READ  Slot Feyenoord is de nieuwste Nederlandse manager op de radar van de Premier League