Koeman geeft toe: Nederland heeft een “vreselijke” prestatie geleverd door Oostenrijk te verslaan op het EK

Het team van Ronald Koeman verloor van Oostenrijk, maar plaatste zich al voor de laatste 16 van het EK 2024 (François-Xavier Maret)

Holland Coach Ronald Koeman bekritiseerde zijn ploeg vanwege hun prestaties tijdens de 3-2 nederlaag tegen Oostenrijk in het EK 2024 op dinsdag, waardoor ze derde werden in Groep D.

Oostenrijk won de divisie eerder Frankrijk Maar Nederland heeft zich al gekwalificeerd voor de laatste zestien, nadat het een van de vier beste op de derde plaats geplaatste teams was na hun ondergang in Berlijn.

De Nederlanders hebben de overhand Polen In hun openingswedstrijd vóór een doelpuntloos gelijkspel tegen toernooifavoriet Frankrijk, zetten ze een teleurstellende prestatie neer in de Duitse hoofdstad tegen de georganiseerde ploeg van Ralf Rangnick.

“De wedstrijd tegen Frankrijk verliep redelijk goed, rekening houdend met het resultaat. We hebben als team goed gespeeld (maar) de prestatie vandaag was verschrikkelijk”, zei Koeman tegen verslaggevers.

“Mensen speelden op sommige aspecten slecht… We moeten onze rivalen volgen en dat is niet wat er is gebeurd.”

Koeman zei dat zijn ploeg een reeks fouten maakte tegen Oostenrijk, dat een vroeg doelpunt opleverde via… Donyell MalinEigen doelpunt.

Cody Jackpo Oranje maakte gelijk nadat Romano Schmid scoorde voor Oostenrijk, en Memphis Depay maakte opnieuw gelijk, maar Marcel Sabitzer scoorde daarna in de 80e minuut het winnende doelpunt.

“Ik kan een groot aantal fouten opnoemen”, aldus Koeman.

“We begonnen in veel opzichten erg slecht aan de wedstrijd. We verdedigden niet goed. Er waren veel kansen voor de tegenstander.

READ  Hewitt, Reid en Oranje zegevierden dubbel op het Australian Open rolstoeltennistoernooi

“We waren niet agressief. We verloren ook de bal, vooral in het begin. We waren echt heel slecht.”

Nederland won de wedstrijd voor de eerste en enige keer in 36 jaar Duitsland Op het EK van 1988 zei Koeman dat zijn team zich moest verbeteren om nog een kans op glorie te maken.

Koeman voegde toe: “We moeten een reactie vinden, we moeten ons voorbereiden op de volgende wedstrijd.”

“Dit zou de laatste knock-out kunnen zijn, dat willen we niet, maar we moeten beter spelen dan vandaag (om dat te voorkomen).”

Koeman was duidelijk boos op de prestatie van de ploeg in de eerste helft en verving de middenvelder Joey Fairman Na 35 minuten proberen zijn team wakker te schudden.

De 25-jarige PSV-speler leek op het randje van tranen te staan ​​terwijl hij de rest van de wedstrijd vanaf de bank bekeek.

“Ik moest als coach al na het eerste halfuur ingrijpen”, legde Koeman uit.

“We verloren de bal veel, en Joey ook, maar ik had meer spelers kunnen vervangen.”

Koeman wees erop dat de prestaties van het hele team in de eerste helft matig waren, omdat Oostenrijk de bal onder controle had.

Hij voegde eraan toe: “We hadden niet veel balbezit, dus het was erg moeilijk en er was geen rust in de wedstrijd.”

“We renden rond als kippen zonder kop. Het was verschrikkelijk, heel slecht, en we hadden geen controle over het spel.”