Marcel Sabitzer verplettert Nederland en leidt Oostenrijk naar de top van Groep D

Marcel Sabitzer Oostenrijk behaalde later het winnende doelpunt toen het een verbluffende 3-2 overwinning boekte op het Oostenrijkse nationale team Holland Dinsdag veroverde hij de eerste plaats in groep D op het EK 2024.

De goed georganiseerde ploeg van Ralf Rangnick kwam twee keer terug in een onderhoudend duel in Berlijn, maar Sabitzer had tien minuten voor tijd het laatste woord.

A Donnell Malin Een eigen doelpunt bezorgde Oostenrijk een vroege voorsprong Romano Schmid Hij zette ze weer vooraan nadat Cody Jacobo op gelijke hoogte was gebracht.

De Nederlander Memphis Depay viert feest nadat hij het tweede doelpunt van zijn ploeg tegen Oostenrijk heeft gescoord

Memphis Depay lijkt een gelijkspel voor Nederland te hebben gered (Petr David Josek/AP)

Memphis Depay scoorde de tweede gelijkmaker voor Nederland, maar dat was niet genoeg voor Oostenrijk om hen en Frankrijk in te halen.

Oostenrijk werd al na zes minuten beloond voor hun schitterende start toen Malen de bal in zijn eigen doel draaide uit een lage voorzet van Alexander Bras.

Nederland had moeite met reageren, want Tijani Reynders zette de bal naast en Malen miste een kans om het goed te maken ernstig toen hij een schot blokkeerde.

Oostenrijk bleef gevaarlijker lijken toen Sabitzer een redding maakte en een redding afdwong van Bart Verbruggen. Florian Grillitsch Zoals de bewaker eerder heeft ervaren Marko Arnautovic Een goede kans gescoord.

Oranje-coach Ronald Koeman stuurde Xavi Simmons Hij bracht zijn team al na 35 minuten nieuw leven in en dat wierp zijn vruchten af ​​toen een tegenaanval leidde tot een schitterende gelijkmaker voor Jackpo.

De Nederlanders bleven niet lang op gelijke hoogte, want de indrukwekkende Schmid maakte de briljante voorzet van Grealish af met een afgeweken kopbal.

READ  Bekijk de wedstrijd tussen Manchester United en Fulham online: tv-zender en live-uitzending van de Engelse Premier League 2022-23

Nederland maakte opnieuw gelijk toen Depay een voorzet controleerde Wat Weghorst En hij ontsloeg, waarbij de oorspronkelijke uitspraak door de VAR werd vernietigd.

Oostenrijk was niet tevreden met de reactie en reageerde opnieuw, want Sabitzer vond ruimte aan de linkerkant van het gebied en vuurde vervolgens vanuit een krappe hoek een krachtig schot in het dak van het net.