Nathan Aké doet mee aan de loting Nederland-Duitsland in Amsterdam

Nathan Aké werd geblesseerd op een brancard afgevoerd tijdens een vermakelijk 2-2-gelijkspel tussen Nederland en Duitsland in de UEFA Nations League in Amsterdam.

Manchester City-verdediger Aké liep een ernstige spierblessure op kort nadat Deniz Undav’s eerste internationale doelpunt voor Duitsland teniet werd gedaan na het vroege doelpunt van Tijani Reinders.

Joshua Kimmich zette de bezoekers op voorsprong in de blessuretijd van de eerste helft voordat Denzel Dumfries gelijk maakte in een spannende wedstrijd in Groep C in de Johan Cruijff Arena.

Duitsland begon hun kwalificatiecampagne zaterdag met een 5-0 pak slaag tegen Hongarije, terwijl de Nederlanders naar hun hoofdstad kwamen dankzij een 5-2 pak slaag tegen Bosnië en Herzegovina in Eindhoven.

De mannen van Ronald Koeman maakten een snelle start en kwamen binnen twee minuten op voorsprong.

De pass van Ryan Gravenberch zorgde voor een enorm gat in de Duitse verdediging en Reinders, die vijf doelpunten maakte tegen Bosnië, rende met gemak de bal tussen de benen van Marc-Andre ter Stegen.

Nadat Kai Havertz aan de andere kant van het veld in het zijnet schoot, had de ongemarkeerde Nederlandse verdediger Dumfries de voorsprong van de gastheren kunnen verdubbelen toen hij de bal over de lat kopte uit een vrije trap van Xavi Simons.

De Duitse verdedigingslinie bleef kwetsbaar.

Nathan Aké van Nederland wordt van het veld gehaald

De Nederlandse Nathan Aké wordt van het veld gehaald (Peter DeJong/Associated Press)

Liverpool-middenvelder Gravenberch opende opnieuw de deur en stuurde een briljante pass van 40 meter naar Simons, wiens lage schot aan het einde van de tegenaanval werd geblokkeerd door Ter Stegen.

READ  Anthony Martial uit Manchester United tegen Brighton, zegt Erik ten Hag - zal Cristiano Ronaldo in zijn plaats beginnen? | voetbal nieuws

De grote inspanning van de gastheren verdween tijdens de grote verandering in momentum in de laatste minuten van de eerste helft.

Undav maakte gelijk in de 38e minuut, toen hij de bal in het doel schoot nadat deze terugkaatste van het einde van een aanval gestart door Manchester United-verdediger Matthijs de Ligt nadat hij de bal verloor terwijl hij van achteren probeerde te spelen.

Aké verliet in nood het veld nadat hij op het veld was behandeld – hij werd vervangen door Joren Temper van Arsenal – voordat de ploeg van Julian Nagelsmann in blessuretijd de leiding nam.

Robert Andric stuurde een prachtige diagonale pass naar links, en David Raum en Undav hielpen hem die in het doel te sturen, zodat aanvoerder Kimmich de bal gemakkelijk kon hanteren.

Het Nederlands elftal wist de reeks tegenslagen te stoppen en maakte vijf minuten na aanvang van de tweede helft de stand gelijk.

Brian Brobbey, die werd uitgekozen om te starten in plaats van Joshua Zirkzee, kon de bal vanaf de linkerkant naar Dumfries passen en zo eenvoudig de gelijkmaker scoren, om zijn eerder gemiste kans goed te maken.

Voormalig Brighton-aanvaller Undav liet een geweldige kans op de overwinning voor Duitsland liggen toen hij er niet in slaagde hoog genoeg te reiken in zijn poging om een ​​hoge bal tegen Bart Verbruggen te schieten, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.