Nations League: Duitsland schakelde Nederland uit in een langeafstandsduel

Deniz Undav scoort twee doelpunten voor Duitsland tegen Bosnië en Herzegovina

Hoeksteen

Duitsland versloeg Bosnië en Herzegovina met 2-1 in de eerste ronde van de Nations League. Doordat Nederland slechts 1-1 gelijkspeelde met Hongarije, staat de voorsprong op de koploper van Groep C twee punten.

Deniz Undav is een nieuwkomer in het Duitse nationale team. Vrijdagavond speelde de speler uit Stuttgart in Boedapest pas zijn vijfde interland tegen Hongarije. Maar na een halfuur liet de 28-jarige zien dat hij dankzij zijn afwerkingskwaliteiten wel degelijk een belangrijk onderdeel is van de ploeg van Julian Nagelsmann. Na een lange pass van Robert Andrich schoof Florian Wirtz de bal perfect in de voet van de spits, die zonder problemen zijn tweede interlandtreffer scoorde.

Slechts zes minuten later was Undav weer aanwezig. Dit keer zette hij een perfecte voorzet van teamgenoot Maximilian Mittelstadt uit Stuttgart om in 2:0. De Bosniërs, die in de verdediging begonnen met Adrian Barisic uit Basel en Nikola Katic uit Zürich, kwamen in de tweede helft beter in de wedstrijd. Maar ook nadat veteraan Edin Dzeko uit een hoekschop (71e) de gelijkmaker scoorde, konden de Duitsers niet meer scoren.

Dumfries spaart een punt voor Oranje

Door deze overwinning klom Oranje naar de top van Groep C, waar Oranje genoegen nam met een 1-1 gelijkspel met Hongarije, al moest Oranje genoegen nemen met één punt. De Hongaren kwamen na een halfuur op voorsprong via Roland Szalai en toen Virgil van Dijk tien minuten voor tijd van het veld werd gestuurd vanwege twee gele kaarten in korte tijd, viel er weinig meer te zeggen voor de favoriete Nederlander. . Maar Denzel Dumfries maakte in de 83e minuut gelijk en voorkwam daarmee dat de ploeg van Ronald Koeman dit jaar de eerste nederlaag in de Nations League leed.

READ  Voormalig Bournemouth-verdediger Nathan Ake heeft onthuld dat hij Manchester City gaat verlaten