Nederlandse journalisten beweren dat Nederland ‘een opfriscursus en veel geluk nodig heeft’ te midden van de mogelijkheid dat de ploeg van Ronald Koeman het tegen Engeland zal opnemen in de knock-outfase van Euro 2024.

• Nederland leed dinsdagavond een teleurstellende nederlaag tegen Oostenrijk
  • Nederlandse journalisten lieten zich niet inhouden in hun kritiek op het nationale elftal
  • LUISTER: Doe met ons mee terwijl we de grootste gespreksonderwerpen over dit onderwerp besprekenAlles begint nog maar net! Dagelijks euro. Beschikbaar waar u uw podcasts ook krijgt

Nederlandse journalisten hebben toegegeven ontsteld te zijn over de Nederlandse prestaties op Euro 2024 en zijn niet hoopvol over de kansen van het team om zich te kwalificeren voor de laatste 16, aangezien zij beweren dat de ploeg van Ronald Koeman “veel geluk nodig heeft”.

En op basis van de resultaten van groep vijf en zes op woensdagavond zouden de belegerde mannen van Koeman het kunnen opnemen tegen het Engeland van Gareth Southgate in hun eerste knock-outwedstrijd van het toernooi.

Dit kwam nadat de ploeg van Koeman na een 3-2 nederlaag tegen Oostenrijk naar de derde plaats in Groep D was gezakt. Door het winnende doelpunt van Marcel Sabitzer in de 80e minuut versloeg de ploeg van Ralf Rangnick zowel Frankrijk als Nederland en voerde de groep aan, nadat de ploeg van Didier Deschamps een 1-1 gelijkspel speelde tegen Polen.

Maar Nederlandse journalisten gaven vernietigende beoordelingen over hoe de ploeg van Koeman in de wedstrijd presteerde AD Sportwereld-journalist Sjoerd Musso Een brute beoordeling van de prestaties van Nederland.

“twist.” Schaamte. Uitgang. Ontmasker [found out],’ Hij schreef In zijn column Op de Nederlandse nieuwswebsite.

De Nederlandse media oordeelden vernietigend over het optreden van Nederland tijdens de 3-2 nederlaag tegen Oostenrijk
Op de achterpagina van AD Sportwereld werd de prestatie van Nederland omschreven als “verbluffend”.
Journalist Sjoerd Musso van AdSportworld beweerde dat “het Nederlandse team revitalisering en veel geluk nodig heeft.”

Hij voegde eraan toe: “Je kunt gemakkelijk de ene dramatische term na de andere toepassen op wat Nederland in de eerste helft tegen Oostenrijk liet zien.”

READ  Hoe kijk je naar het WK voetbal in Nederland

Hij omschreef het optreden van Nederland in de eerste helft als “zielig” nadat Donyiel Malen in de eerste zes minuten van de wedstrijd een vreemd eigen doelpunt tegen kreeg, waardoor Oostenrijk al vroeg op voorsprong kwam.

Klik hier om het formaat van dit apparaat te wijzigen

Het Nederlandse team reageerde met weinig aanvallen en schoot gedurende de eerste 45 minuten geen enkele bal op doel, en de verdediging was aanzienlijk superieur aan de verdediging van het Spaanse team in het licht van de druktactiek van Ralf Rangnick.

Musso, gefrustreerd door de prestatie van het Nederlandse team, beweerde dat Koeman zijn werk voor hem had gedaan om Nederland te motiveren voordat het weer zou spelen in de achtste finales.

“De 61-jarige bondscoach zal binnen een week een klein wonder moeten verrichten: eerst moet dit Nederlandse elftal gereanimeerd worden – en daarna veel geluk”, schrijft de journalist.

Na de wedstrijd bekritiseerde Koeman de wedstrijdstart van zijn team en beweerde dat hij een lange lijst met fouten had gemaakt door zijn team.

De voormalige Everton- en Barcelona-coach zei: “Ik kan een groot aantal fouten noemen.”

De Telegraaf-correspondent Mike Verweij verklaarde dat de nederlaag van Nederland tegen Oostenrijk “als een schok kwam voor de kleedkamer van het Nederlandse team”.
De kans is groot dat de ploeg van Ronald Koeman het in de achtste finales tegen Engeland kan opnemen
Nederland zakte na een teleurstellende campagne in de groepsfase naar de derde plaats
Ook Engeland slaagde er niet in zijn waarde te bewijzen en kwam dinsdagavond op een 0-0 gelijkspel met Slovenië.
Nederland mag enige troost putten uit het feit dat de ploeg van Gareth Southgate, ondanks dat ze favoriet zijn om het toernooi te winnen, tot nu toe niet heeft teleurgesteld.

“We begonnen heel slecht. We verdedigden niet goed. We waren niet agressief, er was te weinig druk en we verloren ook de bal, vooral in het begin, dus het was echt heel erg slecht.”

De Nederlandse coach ging zelfs zo ver dat hij de prestatie van het team als ‘gruwelijk’ omschreef.

READ  Video: The Emperor won de openingsoverwinning van volleybalsterren door het 10e NAS Sports Championship aan te steken

“De spelers renden veel, maar niet op hun positie, dus het was erg slecht. We hadden geen controle over de wedstrijd”, schreef hij. “De wedstrijd tegen Frankrijk was redelijk als team, maar vandaag was het verschrikkelijk.”

Maar hij is niet de enige die zich zorgen maakte over de kansen van Nederland op kwalificatie voor de kwartfinales Mike Verweij van De Telegraafwaarbij hij ook beweerde dat hij “verbaasd” was over de prestaties van zijn team in de eerste helft.

“De Oranjekoorts zal weer oplaaien en de kritiek zal ophouden als Nederland wint wat waarschijnlijk een zware achtste finale gaat worden”, schreef hij.

Hij voegde eraan toe: “De bal ligt in het oranje veld.”

De ploeg van Ralf Rangnick versloeg dinsdag Nederland dankzij hun pressie-tactiek
Koeman bekritiseerde de prestaties van zijn team en omschreef het als “verschrikkelijk”, eraan toevoegend dat ze “zeer slecht begonnen”.
Nederland verzuimde in de eerste helft een schot op doel te scoren, omdat Nederland in de eerste zes minuten van de wedstrijd een eigen doelpunt miste.

Nederland kan enige troost putten uit het feit dat hun volgende potentiële rivaal, Engeland, ook niet overtuigend heeft gepresteerd in de eerste twee wedstrijden op het EK 2024.

De ploeg van Southgate voerde Groep C aan, maar leed dinsdagavond een doelpuntloos gelijkspel tegen Slovenië en leek ook niet overtuigend in hun overwinning op Servië en het gelijkspel tegen Denemarken.

Doelman Jordan Pickford gaf toe dat Engeland niet op zijn best had gespeeld en dat de kritiek op hen begrijpelijk was.

Hij voegde eraan toe: “Er is geen gemakkelijke wedstrijd en we zullen aan zware kritiek worden blootgesteld, en daar moeten we mee omgaan. We eindigden bovenaan de groep en speelden niet op ons best.”

“We moeten positief blijven en de positieve dingen naar voren brengen. We weten dat we niet perfect waren, maar we zijn ongeslagen in drie wedstrijden.

READ  Nederland zette Chili met een recordmarge onder druk en bereikte de kwartfinales