Oekraïne versloeg Nederland en ging door naar de kwartfinales van de Futsal Cup 2024

In de 16e ronde van het zaalvoetbalkampioenschap van 2024 in Tasjkent streden de Nederlandse en Oekraïense nationale teams om het recht om te strijden in de kwartfinales. Oekraïne won met 3-1.

Oekraïne, gecoacht door Oleksandr Kosenko, scoorde in de zesde minuut het eerste doelpunt. Een mooie combinatie eindigde in een pass van Abakshin op Sverich, die de bal in het Nederlandse doel stuurde.

Twee minuten later hadden Blauw en Geel hun voorsprong kunnen versterken, maar de bal belandde op de lat nadat Mykidyuk een vrije trap nam en deze naast ging. Toen de rust aanbrak, stonden de Oekraïners iets voor.

In de tweede helft had Oranje opnieuw geluk toen Goursen een redding miste. Busambu stuurde de bal vervolgens naar Bukhari om gelijk te maken.

Oekraïne herwon echter zeer snel het voordeel: Chukov schoof op de helft van de tegenstander en passeerde de bal aan de rechterkant naar Melnyk, die de bal onder een scherpe hoek in het doel schoot.

Melnyk scoorde in de laatste minuut opnieuw en zorgde voor de eindstand op 3-1.

Zaalvoetbalbeker 2024

16. 24 septemberronde

Nederland – Oekraïne – 1-3

Doelstellingen: Bushambu (29) – Svarich (6), Melnyk (31, 40)

Oekraïne speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Spanje en Venezuela. Het toernooi wordt gehouden op 29 september in Tasjkent.

Eerder versloeg Brazilië Costa Rica om door te gaan naar de eerste kwartfinales.