Ronald Koeman onderdrukt de lach van Schotland, terwijl de verbijsterde Nederlandse coach niet kan geloven dat het geluk is aangebroken.

Oranje-coach Ronald Koeman kon een wrange lach niet inhouden toen hij toegaf dat zijn ploeg aan de nederlaag tegen Schotland was ontsnapt – ondanks hun nederlaag in Amsterdam.

Ondanks dat ze hun kansen in de Johan Cruyff Arena optimaal benutten, ging de ploeg van Steve Clarke met 4-0 onderuit nadat Tijani Reynders in de tweede helft een briljant doelpunt in de eerste helft had toegevoegd aan Georginio Wijnaldum, Wout Weghorst en Donyiel Malen. De bezoekers zetten hun nachtmerrieachtige voorbereidingen voor Euro 2024 voort, terwijl hun puntloze reeks zich dinsdagavond uitstrekt tot zes wedstrijden tegen Noord-Ierland in Hampden.

Maar Koeman is van mening dat het Tartan-leger nog niet in paniek moet raken, aangezien hij toegaf dat zijn ploeg gedurende grote perioden van de wedstrijd in de verdediging zat. Hij gaf toe dat het “ongelooflijk” was dat Schotland de Nederlandse hoofdstad niet met tenminste een doelpunt verliet. . In een gesprek met Viaplay werd hem gevraagd of zijn team uiteindelijk een “comfortabele overwinning” behaalde.

Koeman grapte: “Misschien op het einde, maar niet voor het einde. Ja, misschien waren ze de laatste tien tot vijftien minuten een beetje dichtbij en kregen we meer ruimte, en we weten dat we goede kansen kunnen creëren en kunnen scoren. Binnen één minuut.” uur.” “De Schotse ploeg was de betere ploeg en creëerde meer scoringskansen. Het was ongelooflijk dat ze niet scoorden, want ze kregen echt goede kansen.”

Nederland 4 Schotland 0 – Beste van de wedstrijd

We wisten al eerder dat ze gingen vechten en het is een heel agressief team met een aantal goede spelers voorin, zoals John McGinn. Hij speelde heel goed vandaag. Je moet ook je tegenstanders analyseren. We verloren veel ballen met onze positionering en dat was echt slecht vandaag.

READ  Borussia Dortmund match Werder Bremen live-uitzending, tv-zender, tijd en preview