Twee late doelpunten van Donyiel Malen leiden Nederland naar de overwinning op Roemenië in Euro 2024

Donyiel Malen scoorde tweemaal in de slotmomenten van de wedstrijd toen Nederland de kwartfinales van het Euro 2024-kampioenschap bereikte met een 3-0 overwinning op Roemenië in München.

Cody Jacobo opende na twintig minuten de score voor het Nederlands elftal, maar de ploeg van Ronald Koeman liet verschillende kansen liggen voordat ze uiteindelijk de overwinning veiligstelden.

Malen verlichtte de spanning zeven minuten voor tijd met een schot van dichtbij en bevestigde zijn verdiende succes na een briljante run in blessuretijd.

Roemenië begon sterk aan de wedstrijd, waarbij Dennis Mane dicht bij een doelpunt kwam, maar Jacopo slaagde erin het tij van de wedstrijd te keren door zijn derde doelpunt van het toernooi te scoren.

De spits van Liverpool sloot de wedstrijd goed af, want hij sneed de bal vanaf de linkerkant af en schoot met zijn rechtervoet een lage bal in het lege doel van doelman Florin Netta.

Nederland vormde een grotere dreiging, want Radu Dragosin blokkeerde een krachtig schot van Tijani Reynders en een kopbal van Stefan De Vrij ging net voorbij de paal.

Dragusin maakte een briljante redding op de gevaarlijke pass van Denzel Dumfries, maar Roemenië had geluk toen het schot van Xavi Simons naast ging nadat Bogdan Rakovtan balverlies had geleden.

Oranje kreeg bijna spijt van het verspillen van deze kansen toen Dennis Dragos Bart Verbruggen neerschoot, en Nederland verspeelde na rust nog meer kansen.

Memphis Depay en Malen slaagden er niet in om zuiver contact te maken in het doelgebied, en Virgil van Dijk kopte tegen de paal.

READ  Waar gaan Man City-spelers heen voor de internationale oktobervakantie?

Jacopo dwong Neeta tot een briljante redding, waarna zijn poging van dichtbij werd afgekeurd wegens buitenspel, waarna Depay uit een vrije trap dicht bij een doelpunt kwam en Joey Firman een makkelijke kans miste.

Roemenië voelde zich oneerlijk toen de wedstrijd werd stopgezet omdat Denis Alibek een overtreding beging terwijl Nicolae Stanciu vertrok, maar Malin sloot de wedstrijd af met een dubbel doelpunt in de slotminuten.