Virgil van Dijk zegt dat Matthijs de Ligt zal ‘leren’ na de Nederlandse fout die tot het doelpunt van Duitsland leidde

Virgil van Dijk zei dat zijn partner in de Nederlandse centrale verdediger Matthijs de Ligt zal leren van zijn fout nadat hij in de tweede helft werd gewisseld tijdens het gelijkspel van Nederland tegen Duitsland in de European Nations League.

De Ligt verloor de bal aan de rand van het strafschopgebied tijdens de voorbereiding op de gelijkmaker van Deniz Ondava voor Duitsland in de 38e minuut. Zijn pass werd in het veld onderschept door Jamal Musiala, en nadat Bart Verbruggen het schot van Florian Wirtz blokkeerde, zette Ondava de rebound in. het net.

De 25-jarige deed in de tweede helft niet mee en Jan-Paul van Heck deed in zijn plaats mee.

“Dit is voetbal, hier moet je van leren”, zei Van Dijk tegen Fiplay International. “Het was één moment, maar op het hoogste niveau word je ervoor gestraft.”

De wedstrijd van dinsdag eindigde in een 2-2 gelijkspel, nadat Ondava en Joshua Kimmich in de eerste helft twee doelpunten scoorden voor het Nederlands elftal, waardoor de score omsloeg in het voordeel van Tijani Reinders. Denzel Dumfries maakte in de tweede helft gelijk.

Dit was de tweede opeenvolgende wedstrijd voor Nederland waarin De Ligt kritiek kreeg vanwege zijn verdedigende prestaties.

Tijdens de 5-2-zege van Kroatië op Bosnië en Herzegovina zaterdag koos hij ervoor een voorzet van rechts niet weg te werken na een misverstand met doelman Bart Verbruggen, waardoor Edin Dzeko met zijn schouder naar binnen kon rennen en er 3-2 van kon maken.

READ  Wereldbeker krijgt schema, West-Indië wordt realiteit - voor het geval je het gemist hebt

“Het voelt alsof hij nu in een periode zit waarin al zijn fouten worden afgestraft”, zei bondscoach Ronald Koeman dinsdag.

Hij voegde eraan toe: “Ik beschermde hem door het uit te doen.”

De centrale verdediger, die 47 internationale wedstrijden speelde, kwam deze zomer over van Bayern München voor 45 miljoen euro, plus 5 miljoen euro als extraatje.

Manchester United komt zaterdag weer in actie als ze het opnemen tegen Southampton.