Waller is een integraal onderdeel van de comeback tegen Nederland

Jack Waller in het Yves du Manoir-stadion in Parijs (David Pearce/Team GB)

Door Tom Harley

Kingston upon Thames hockeyster Jack Waller hielp Groot-Brittannië aan een spannend 2-2 gelijkspel tegen Nederland in de Olympische hockeycompetitie voor mannen.

Na een hypnotiserende eerste helft scoorden Flores, Rutleboer en Tess van Dam goed, waardoor GB achter de wedstrijd aan zat.

Maar in aanwezigheid van prinses Anne, die een stijlvolle Team GB-hoed droeg ter bescherming tegen de verzengende Parijse hitte, scoorde Lee Morton twee verbluffende late doelpunten om een ​​waardevol punt veilig te stellen.

“Het was ongelooflijk”, zei Morton.

“We dachten dat het heel moeilijk was om met 2-0 achter te staan, dus om in de laatste paar minuten terug te komen en een punt te redden was goed. We behouden een ongeslagen record en zijn over het algemeen heel goed.”

De eerste helft was een gespannen aangelegenheid, waarbij geen van beide partijen in het eerste kwart ook maar een centimeter wilde toegeven, en zeker niet RAF-piloot Liam Sanford.

De dappere verdediger, die in de strafschoppenreeks als eerste het gevaar tegemoet rende, kreeg een harde klap op de wang van de bal en liep er met een bebloed gezicht vandoor.

De wedstrijd veranderde laat in het derde kwart in een magisch moment van Flores Wortleboer, waarna Theis van Dam vroeg in het vierde kwart opnieuw scoorde.

GB reageerde pas toen het tweede doelpunt viel toen Morton zich een weg baande door het strafschopgebied en de bal naar binnen schoot om de achterstand te halveren.

READ  AFC Asian Cup 2022: Babar Azam geeft toe, spelers in Pakistan voelen druk in aanloop naar AFC Asian Cup-wedstrijd tegen India: check out

Rivington zette zich in de laatste minuten voort toen Robert Schepperley een krachtige redding afdwong van Bermain Black, de Werelddoelman van het Jaar 2023.

Zwart had geen enkele kans toen de bal prachtig naar Morton ging, die een krachtig schot in het net schoot om het door Nederland gedomineerde publiek tot zwijgen te brengen.

Na Spanje met 4-0 te hebben verslagen in hun opener, moest Rivington’s ploeg van een achterstand komen om 2-2 gelijk te spelen tegen Zuid-Afrika, en hun veerkracht kwam opnieuw tot uiting in een episch duel met Nederland, dat ze gemakkelijk opnieuw konden ontmoeten in de medaille. wedstrijden.

‘We geven nooit op’, zei Morton. “Tot het laatste fluitsignaal zullen we onszelf blijven steunen om kansen te creëren en doelpunten te maken.”

Aldi is er trots op officiële partners te zijn van Team GB en ParalympicsGB en ondersteunt alle atleten tot en met Parijs 2024.